där vi bor

Blomsteraffären på torget här i Bagis är nyöppnad, i tre veckor har de varit här berättade tjejen i kassan. Det är hon och en kompis som driver butiken, och hon plockade snabbt fram två engelska pelargoner till mig (de behöver tydligen inte så mycket ljus som de vanliga och funkar bra på vintern). Vi stod och pratade en bra stund, om hur flera entusiaster försöker liva upp Bagarmossen och “reclaima” torget från bråkgängen. När blomtjejen och hennes kollega öppnade sin affär kom det fram flera äldre människor som bott i Bagis sen Karl den tolfte var kung och viskade lite förtroligt: “Ja, vi får väl se hur länge ni får ha kvar de här fina rutorna innan de kastar sten på dem!”. Men blomtjejen verkade inte vara så orolig.

En annan bra sak med vår nya förort, förutom blomsteraffären, är naturreservatet. I helgen fick vi helt vilse. Det är extremt stort och det gäller att kolla rätt på slingornas färger. Till mitt försvar måste jag tillägga att där jag växte upp följde du EN FÄRG i elljusspåret för att hitta rätt. Här ska du inte bara ha koll på om det är rött du ska följa utan dessutom om det är röda streck eller röda prickar. Hmpf.

Kolla förresten till höger här. Jag tror att det är en Gollum som växer i magen. Spejsigt.

2 thoughts on “där vi bor

  1. äsch, du har väl hört om vilka skumraskaffärer som görs nattetid på blå torget? 😉 tycker absolut att ni ska våga er hit!
    haha ja det får vi hoppas. jag läste senast idag i en av apparna att om bebisen har ärvt några ansiktsdrag från oss så har de formats nu. stackars barn 🙂

  2. Verkar va ett spännande ställe ni flyttat till 🙂 Vi som är sugna på semester åt er håll, men lite läskigt låter det ju med stenkastning och skeptiska pensionärer förstås 😉
    Och jag tror minsann Elles blivande stålis-kompis är bra mycket sötare än Gollum! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *