nytt namn på dörren

Efter mycket kånkande, stånkande och bärande i helgen, främst utfört av våra kära föräldrar (alla fyra alltså, det vore väldigt konstigt om vi hade gemensamma) bor vi nu i en trea i Bagarmossen. Tvärs över stan flyttade vi. Till lite större, lite mer andrahand, lite närmre tullarna (marginellt visserligen), lite mindre studentigt, mycket mer HEM! Ja så känns det. Jag går runt och åh-ar över den formidabla bakbänken i köket, de stora vardagsrumsfönstren, den fina skogsutsikten, miljöstugan precis bredvid huset (no more släpande på sopsortering trehundra kilometer), det jättestora källarförrådet för att inte tala om matkällaren. Den hemtrevligt brummande diskmaskinen och tvättmaskinen. Åh. Så säger jag. Och så berättar jag ännu en gång för min man hur GLAD jag är över att bo här. Och han svarar att han vet att jag är det. Eftersom jag har sagt det sjuttioelva gånger. Åh.

Grannarna är inte mycket sämre de. Jag har redan pinpointat det unga paret med bebis, den ensamstående pappan med tonårsbarn, den nästan hundraåriga tanten som bara öppnar dörren på glänt för att kolla om det är hemtjänsten som kommer, och the crazy catlady. Hon bor inte i huset visserligen men tvärsöver gatan. Och tre grannar har redan tagit i hand och hälsat välkommen till huset, hur trevligt är inte sånt??

Sen har vi ju paret som inte har någon bebis utanför magen än men som väntar på en och som är lite nervösa för att bli föräldrar. Nämen, vänta nu, de bor ju i vår lägenhet.

Just det, om allt går vägen har paret i den här lägenheten snart också en sån där skrikande bebis. Fast först måste det ju bli sommar. Och så måste hon som ska bli mamma bli ordentligt tjock och inte bara gå runt och se lite allmänt småfet ut.

 

6 thoughts on “nytt namn på dörren

  1. Hej paret som inte längre bor i den lägenhet som vi just nu sitter i.
    När vi pratade senast fick jag lite småvibbar av hemlisen du just avslöjade=). Jag bara visste att du var gravid!! Vi är så otroligt glada för er skull! Gud välsigne er och beskyddar er alla tre=). Åh…du måste berätta allt när vi ses nu när det inte är hemligt längre. Ha det bäst. Massa kramar till er från oss=)

  2. Tycker du gnäller över småfetheten jag, ryck upp dig, sen kommer du garanterat gnälla på den stora magen istället 😉 Skönt att flytten gick bra, tur ni också har turen med snälla föräldrar! 🙂

  3. Mega-super-duper-dunder-otroligt roligt!!! Och så jättemycket grattis!!!!

    Åh, då får jag väl vara mammaledig i höst också så vi kan latte-morsa ihop 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *