säsongens melodi

Usch vad alla klagar på vädret! Och att helgen är för kort. Eller att kaffet är för beskt, garderoben för tråkig eller att träningsmotivationen är obefintlig. Kom igeeeeen!

Det luktar ju faktiskt vår ute! Visste ni det, att det första tecknet på att en ny årstid är på väg är hur luften ute luktar. Det har jag konstaterat, så är det. Som igår, det l u k t a d e  v å r! Jamen nu är det ju full snöstorm när jag tittar ut säger moster Rut. Ja det är klart, vi är ju bara i februari! Vädret i sig har ju en helt annan agenda. 

Men tänk själva. I september (i min bok är det fortfarande sommar) – redan då kan man känna lukten av att naturen börjar krulla ihop sig. Vinden luktar annorlunda, kyligare liksom.

Februari är ju ännu enklare. Eftersom vintern är komplett luktfri (tror man i alla fall) blir det en glad överraskning när en doft av nåt som börjar gro sveper förbi borren. Utan att Björn Ranelid behöver bli inblandad i svenskan på den här bloggen kan man ju konstatera att det luktar GOTT. Rätt och slätt.

Och för den delen, drick inte kaffe då. Drick te! Kokoste på lösvikt kan rekommenderas.

Koka opp och häll i kopp. Skalet silas med fördel bort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *