p som i politik. eller potatisnäsa.

Mycket kan sägas om politik. Och om Fredrik R. Men det här sammanfattar SÅ BRA vad som händer i vårt avlånga land.

(Det här har alltså Fredrik sagt. Men jag tror att både vänster och höger håller med om att det är en tydlig analys.)

 Konflikten växer fram på många ställen i Europa. Även i Sverige. Den handlar om centrum mot periferi. Centrum i Stockholm eller Köpenhamn utgörs ofta av en politisk elit. En typ av människor som upplevs som mycket lika varandra. Ofta omfattar den också medierna som betraktas som mycket enhetliga och bara accepterar vissa uppfattningar. Eliten skiljer sig från periferin. Här tycker man inte att framtiden bor. Folk tycker att ingen lyssnar till dem. Vissa politiker, både i Danmark och i Sverige, har hittat ett tonläge att tala till periferin med. Vi ser en stor utmaning med Ukip i Storbritannien. En ny rörelse i Spanien växer fram på samma sätt. Ett slags anticentrumrörelse. Det är en konflikt man ska ta på allvar.

 

SÅDÄR. Nu har vi pratat politik också. Det var väl skönt att vi fick det ur vägen också.

One thought on “p som i politik. eller potatisnäsa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *