amningskoma? nej nej, språkkoma.

Så fort medlemskapet till föräldraklubben är klart händer det. Man skulle kunna tro att det faktum att folk tar sig friheten att berätta hur ens barn bör tas om hand är det man mest förundras över. Eller att man tappar bort sig i ändlösa sockerdebatter. Socker eller inte socker. Varför socker? Vem är socker? Vem släppte in honom? Va? Eh.

Men nej. Det finns något som är snäppet underligare. En helt ny vokabulär.

Öppis. Föris. Smakis. Är det bara jag som tänker på reklamen av en viss matvarukedja?

Och babyskydd, det är ju inte tre muskelknuttar i läderjackor som börjar prata kod i en walkie talkie om man ammar på fel tid. Nej, det är ju en helt vanlig bilbarnstol fast för pyttesmå rumpor. Om bebisen inte heter Estelle förstås och bor i ett slott i Solna. Så det är viktigt att man vet innan vilken bebis man pratar om.

Inte konstigt att småbarnsföräldrar är trötta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *