det ska böjas i tid

Ja, det kan nog vara så att jag spelar Mozartmusik för Elliot ibland när han leker på mattan. Den där skivan som heter “Baby smart music” eller nåt sånt.

Men det är ju bara för att han ska kunna komma in på Harvard. Ja, så att jag kan åka till Boston och shoppa. Man måste ha framförhållning.

Asså mamma, jag lyssnar hellre på den där låten om älgarna som inte kan komma över vägen…

alltid lär man sig något nytt

Gammal upptäckt: När man pratar i telefon kan man vilja ha något att sitta och plocka med eller ett papper att kladda på lite förstrött.

Gårdagens upptäckt: Om man pratar i telefon när man står i mataffären kan det hända att man börjar plocka ner allehanda varor som finns i hyllan framför en. Bara för att plocka med något liksom…

 

wherever I lay my head

Ni vet hur Fantomen ibland klär på sig vanliga kläder och går ut bland folk och går? Det är tydligen ett gammalt djungelordspråk. Ibland tar jag på mig skrivarpennan och skriver här.

Vi gick förresten på husvisning häromdagen. För att sondera terrängen liksom.Och för att det verkade vara ett roligt lördagsnöje.

När vi kom dit var det kö till entren. Sen var det kö till varje rum. De hade tryckt upp extra många häften, de var slut när vi kom en halvtimme efter visningens start. Ett dygn efter första visningen hade priset gått upp med en miljon.

Sa jag att det var ett pyttelitet radhus, senast renoverat på 60-talet, och förmodligen med termiter som pyttesmå hyresgäster?

Idag ringde mäklaren och sa att priset hade “skuttat iväg lite” och frågade om vi var intresserade. Jag sa att vi nog tänkte skutta vidare.

Det här med boende och huvudstaden. En omöjlig ekvation på åh så många vis.

 

danskt joggingmode

Apropå att ha tid så chattade jag med en gammal kompis ikväll, en tjeckisk tjej som jag lärde känna när jag bodde i Weybridge som aupair för hundra år sedan. Det var helt klart värt tiden att prata gamla minnen. Hon påminde mig till exempel om den gången då jag tryckte i mig en hel Ben & Jerrys och mådde dåligt en hel helg. Eller när vår danske vän Mads joggade längs Themsen iklädd skinnjacka. Danskar alltså.

Jag får väl helt enkelt bjuda på en emo-bild. Man blir ju inte direkt solbränd av att bo i England, det får man ju konstatera.

en timma här och där

Opp och ner, ner och opp. Grisen gal i granens topp. Puh, ikväll har jag en sån där känsla av att om jag bara hade en extra timme till per dygn så skulle jag hinna med allt det där som behövs göras. Skriva en text. Svara på mejl. Ta lite fina bilder. Damma bakom elementen (nej, jag skojar bara).

Det är i alla fall ett ljus i min för övrigt väldigt ljusa men lite fullproppade vardag att Miranda Hart har släppt tredje säsongen av sin sitcom.  Denna underbara brittiska kvinna. Och tänk, jag känner en som känner henne. SÅ nära en kändis har jag nog aldrig varit. Förutom att min kusin en gång var programledare på teve. Men det var på den tiden då vi bad en kompis spela in programmet på ett videoband eftersom vi inte hade trean. Och programmet handlade om hur internet funkade. Det hette Nätet vill jag minnas. Gosh, I’m old.

 

vardag. var dag.

Sitter och skriver ihop veckans matlista medan snön öser ner utanför fönstret och knottis snusar i sin pappas säng. Sin vana trogen ligger han i grodställning med ansiktet vänt snett uppåt, ungefär som om han ammades i sömnen.

Det blir mest mat från BBC Good Food nuförtiden, himla bra sajt det där. I början innan man har lurat ut hur man ska ersätta en del ingredienser som inte finns här (cheshiresås någon??) och översatt måttenheter kan det kännas lite meckigt, men det är definitivt värt det. Har hittat många favvorecept där.

Tyvärr måste vi ge oss ut i snöyran en sväng när knottiset vaknar för på lördag är det kvinnofrukost i kyrkan och det är lite att ordna tills dess. Men sen stannar vi faktiskt inne resten av dagen så litens ögoninfektion kan ordna upp sig. På sköterskans inrådan får han inte träffa folk så länge ögonen är mojiga med gult, så det blir ingen bönegrupp ikväll för oss. Vi får väl helt enkelt hitta på nåt annat skoj, den där bebisen skulle ju till exempel kunna städa skafferiet så tar jag burkskåpet. Är du med på det Elliot?

Asså mamma, jag chillar ju liksom hellre med moster än städar skåp va…