på vakt

Här sitter jag på vakt i trapphuset och väntar på en barnsäng som ska levereras till grannen. Hon hade inte tid att vänta på leveransen men det har ju jag gott om, tid alltså. Väntar man på barn kan man lika gärna vänta på paket också. 

image

Förmiddagen har tillbringats på stan i diverse ärenden, så nu blir det skönt att stänga in sig i syrummet och torka upp från ösregnet.

dagens inblick i arbetslivet

“Ingenjörer går alltid med hela fotsulan och ett bestämt steg. De drar upp byxorna ordentligt i midjan och säkrar med ett rejält bälte.”

Alltså, det var ett norskt program. Jag tar inget ansvar för dessa vetenskapliga(?) teorier.

“Idag ska jag äta kokt torsk till lunch. Den står och väntar i matlådan, och torsk är så bra att värma upp. Sen tar jag mig gärna ett eftermiddagspäron.” citat från Vidar, ingenjör på tekniska avdelningen.

Såhär ser en ingenjör ut när han äter sin torsk.

 

 

 

noll koll

Karin var vaken nog att uppmärksamma att nedräkningen i högerspalten verkar ha fått spel och numera räknar uppåt istället för neråt. Nu upptäcker jag dessutom att själva bebisen är borta…

Hur kunde jag missa att bebisen stack? Det här känns inte som någon bra början till en ansvarsfull föräldraroll, att tappa bort random tecknade bebisar. Vilken skada kan jag då inte orsaka på levande varianter?!

Nej, det är nog bra att du stannar därinne ett tag till Kulan. Lär dig gärna gå också så du kan sticka och köpa dig en macka när mamma glömmer att mata dig sen. Eller varför inte bara ta körkort också.

 

var nu tacksam kvinna

Det här med ett biologiskt barn som faktiskt kommer ut är väl egentligen ganska överskattat? Jag menar, jag har ju ändå fått känna på hur det är att vara gravid i nio månader och borde hitta nån sorts tacksamhet i det i alla fall. Vi har fått leka med tanken på att ha en bebis hos oss, det är mer än vad många andra får.

Ja, och så kostar de ju ändå så mycket. Och spyr ner och bajsar överallt. Nu får vi ju sova ifred hela nätterna igenom utan kolikskrik som stör, det är väl ändå något att ta med i beräkningen när otåligheten sätter in.

Nu ser jag att första meningen i inlägget är extremt konstig. Det är ju sällan ett adopterat barn ska komma ut, det faktum att det ska komma ut gör väl att det blir biologiskt…

Oh well, väntans tider.

nån nytta blir väl gjord.

Jag kanske ska förtydliga att jag gör mer under en dag än analyserar Peter Jihdes programledarinsats. Jobbar till exempel. För tänk om bebis kommer nu nu (haha hoho hihi) då är det ju så att mycket måste vara klart.

Skönt att jag fick klarifiera det, så att inte Peter känner sig så utsatt. Jag kan ju även tillägga att börsen gick upp en halv procent den här morgonen så riktas strålkastarna ännu en bit bort från Peters insats.

idag ska jag sy lite till. eller inte. spänning i vardan.

Annika Lantz förstår mig. Hon gick över tiden massor av dar visserligen men ändå, känslan kan ju vara densamma.

“Jag känner mig liksom snuvad på ett datum, en upplevelse och framförallt en bebis. Dessutom känner jag mig misslyckad. För jag ser fortfarande oerhört havande ut, men lever liksom inte upp till det rent praktiskt.”

Exakt så. Jag vill ju leverera. Annika har för övrigt lite andra intressanta teorier.

“De flesta samtal kring förlossningen brukar utgöras av andra kvinnors upplevelser av utdrivningsskedet och amning och inte alls om hur det är att för all framtid vara boplats för en ny människa. När man till exempel pratar om hur mycket man sprack brukar det främst handla om när huvudet skulle ut och inte när hockeyutrustningen skulle in.”

För övrigt kan jag konstatera att Peter Jihde inte är klockren som nyhetsmorgonvärd. Jag är ledsen Peter, men det blir alldeles för nervöst för min smak.

funderingar på det här med mjölkandet

Surfar runt för att hitta nån fin amningstopp. Tänker att det kanske kan vara bra att investera i.

Förvånande dock att alla modeller på bilderna har gravidmage. Vilken bebis är det de ska amma egentligen? Jag själv hade ju tänkt vara ganska ogravid när jag ammar, men så är ju det här första gången också. Jag kanske bara har missat nåt.

Blir man direkt gravid igen efter att barnet kommit ut? Eller kommer livmodern bete sig som om den fortfarande härbärgerar tre kilo extra människa långt efter att den människan har flyttat ut? Degmage, absolut, men badbollsmage hela hösten? Mon dieu!

Modellerna på bilderna har badbollsmage. Det här får jag ta upp med barnmorskan i eftermiddag.

 

 

nybakad pettssonmedlem är äntligen ute!

Kulan har fått en liten pojkkusin! Inatt föddes han äntligen, vilken envis rackare som har hållit sig kvar därinne på övertid! Vi ser fram emot att få träffa honom så småningom, men just nu ska mamma och bebis kurera sig lite från feber och annat otyg.

Jag la förresten märke till att det står en ETTA i bebisnedräkningen. Alltså, jag minns ju när det “bara var hundra dagar kvar”?? Men jag antar att det är nu som snigelfarten sätter in. När man bara väntar. Och väntar. Och väntar. Vi får väl se när den här bebisen vill komma. Tills dess pensionärsplanerar jag dagarna. Dagens projekt är att gå en liten promenad till Skarpnäck och uträtta ärenden.

Exciting.