lästips

Intressanta tankar om hur vi förmedlar bekräftelse, speciellt till barn, hittas hos Lady Dahmer. Hon brukar skriva mycket tänkvärt. Ibland håller man med, ibland tycker man precis tvärtom, men det är alltid tänkvärt.

Vad gäller den där sömnen löste det sig av sig självt när solskenet förbyttes i åska och hagelskur. Mycket mysigt att krypa ner under täcket igen då faktiskt. Lusten att sticka ut i skogen försvann spårlöst.

 

barndomen lär en allt det viktiga

Det svåraste med att jobba natt på sommaren är att gå och lägga sig och sova bort en hel solig dag. Det känns… fel. Går emot min uppfostran. Att sitta inne när solen skiner, och dessutom sova(!), det gör man bara inte. Det är en lika obestridlig sanning som att ansiktet fastnar om man gör en grimas eller att man sjunker som en sten om man badar direkt efter maten. För att vatten rinner in när man rapar.

Så när jag vaknade av mig själv strax efter tolv ville jag inte ligga kvar. Det känns mycket mer lockande att cykla till reservatet och kolla efter svamp. Just det, cykla! Min snälla svärmor har lånat ut sin cykel till mig. Lila och allt, med korg där fram.

Risken är ju förstås att jag stupar av energiförlust ikväll när vi ska ha husgruppspremiär och det vill jag ju inte, så man kanske ska tvinga ner ögonlocken ett tag till. I förebyggande syfte liksom.

Ut i solen med er nu barn och ät lite glass.

 

gud hör bilbön

Någon kanske kommer ihåg förra årets äventyr med makens kära kärra. I år lyckades jag såklart pricka in en nitisk besiktningsman vilket ledde till krav på ombesiktning. Och ni som har hört att bön inte funkar kan googla igen. För idag var det en sån där lyckträff som tog emot oss. Man under trettiostrecket, kallade bilen för pärla, snurrade hjulen lite lekfullt, gick ett extra varv och konstaterade att hastighetsmätarn (som tydligen visade fel förra gången) inte riktigt gick att kontrollera eftersom “det finns inte utrymme här att testa hastigheten på en sportbil”. Och fick en blick som sa att han mycket hellre ville jobba på en racingbana i Montpellier än i en blå overall på Bilprovningen i Högdalen. Detta efter att han burnat ett varv extra runt anläggningen. Vad han kollade då om inte hastigheten vet jag inte. Godkänt fick vi i alla fall. Hurra.

 

nattugglor i mossen

Inatt har jag och Kulan receptionstjänst. Lycka är att ha en fläkt och en påse cashewnötter tillhands.

image

Lite kontraproduktivt kan man tycka, att sitta med fötterna högt för att undvika Shrek-skapelser samtidigt som man äter salta nötter. Jaja, universum måste ju hållas i balans, eller nåt.

on the road again

Det bär av till västkusten. Ja det är ju faktiskt sommar och då ska havet få sig ett besök. Frank Ådahl är med oss i bilen. Glöm inte bort att du är en vanlig människa, och att jag behöver dig. Så sjunger han. Nu är det nog inte sig själv han företräder utan Gud. Det kan väl få vara dagens karamell att suga på. Själv väljer jag halstabletter då halsen svullnat upp likt en ballong.

image

sommarlov

Idag bygger vi sänggavel. Eller jag bygger mindre och vilar mer. Bebis är nämligen sjövild och som vi alla vet suger sjön energi så förmiddagsnapen blev två timmars sömn. Hoppsan.

image

Men det är lite som Elvin resonerade igår, det är ju sommarlov. För honom innebar det att långduscha och nattsudda. Senare på natten annonserades det att hans lilla kusin hade tittat ut. Grattis Blåbert!