najponsoop

Hela helgen gick åt till min magsjuka som bara kom helt plötsligt i fredags morse. Känner nu att magen är lite sisådär av att ha varit tom, den är ju så kinkig. Måste alltid klaga så fort något ändras liksom. Även om jag har daltat med både nyponsoppa och fruktsoppa. 

I slutet av veckan åker jag till Campitello i Italien för skidåkning med mamma. Det ska bli skönt, och jag är så glad att jag fick vara sjuk nu innan istället.

Men, detta innebär att massor av grejor nu måste bli gjorda. Dessutom har jag inget vidare roligt att skriva. Så det får bli paus härinne de närmaste två veckorna.

Ciao!

gårdagens

Jag: Har ni kludd?

Pandurotjej: Ehh….va? Kladd..?

Jag: Nej, asså….kludd! Sånt där…gojs!

Pandurotjej: ????

Jag: Som fäster liksom… Aah, häftmassa!

Pandurotjej: Jahaaa, ja, därborta till höger! Kludd?

Jag: Häftmassa på småländska?? Ehehe, erhm…tack o hej.

Ibland är det svårt att bo utomsocknes.

dagens

Tappa en glasburk med ättiksgurka precis vid kassan bara för att korg är ju så onödigt när man bara ska ha några få grejor – check!

Pricka in arbetspasset för den minst leende kassörskan i närbutiken – check!

Pricka in inköpsrundan för Norra Ängbys snusförnuftigaste tant, “vilken tur att det bara var ättiksgurkan, ättika som luktar sååå gott när det torkar in!” (och när lärde sig tanter ironi by the way??) – check!

Lacka fönsterbrädorna och sedan öppna fönstren för att låta lacket torka ordentligt, bara för att några minuter senare kunna konstatera att allsköns skräp blåst fast i lacket – check!

Ja, det var väl dagens det.

en kväll med plin blir alltid fin

Jag sitter här och funderar över om Ashley tyckte att jag var lite väl petig som rättade hennes bloggnamn till “guld i mund” med den gamla stavningen, istället för mun. Hon som var så stolt över att ens kunna döpa sin blogg till något på svenska. Vad tror ni?

För övrigt har detta varit en väldigt produktiv dag. Har fått mycket skrivet och ivägskickat och haft givande intervjuer. Well done you!

Och som om dagen inte varit bra nog toppas den ikväll av besök från….

Plin!!

På promenad i Köpenhamn för snart två år sedan. Lena, Karin, Plin.

Och en påse lösgodis. Inte att förglömma.

dagens dialog

Sheldon: What am I supposed to do??

Leonard: Have you considered telling her how you feel?

Sheldon: Leonard, I’m a physicist, not a hippie!

Leonard: Alright, let me see if I can explain this situation using physics. What would you be if you were attached to another object by an inclined plane wrapped helically around an axes?

Sheldon: Screwed?

Leonard: There you go…

nytt på gamla väggar

Idag kom mina tapetprover från Måleributiken i Alvik! Ååh vad fina. Vissa mer än andra. En av dem ville jag direkt beställa mer av och smälla upp i varje rum i vårt fiktiva framtidshus med världens största kök och trädgård. Fast tapeten skulle vara i alla andra rum än där förstås. I köket tänkte jag måla. Cerise kanske? Eller senapsblått.

Men just nu bor vi ju i lägenheten med kissgula väggar vilket gör att tapeterna räddar lite här och nu med faktiskt. Man får ju inte vara dum, för då blir man avdelningschef på Domus i Norrköping.

Pasadena finns med. Och Oregon. Såklart.

Om jag inte redan var gift så skulle jag ha gift mig med den här tapeten. Vilket riksdagsparti är för polygami?

Hej, jag matchar både spegel och överkast. Som om Ernst hade varit här.

Den här sockersöta tapeten ska upp på toaväggen men jag måste köpa lite kludd först. Kludd. Kludd? Vad konstigt det lät?

vem solbadar på en tysk strand i maj??

Jag längtar efter våren. Sol. En lägenhet. Och massor av jobb.

Men när fönstret inte kan bjuda på fin utsikt får man hitta ett annat fönster. Det gör liksom inget att det inte ens är ett fönster utan en bild från Mateus.

Nothing worth having comes easy. I alla fall om man ska tro doktor Kelso.

Men vad vet han, som kör springnota hos frisören. Det är ju nästan värre än springnotan från en pizzeria i Rostock. Den var nämligen helt befogad. En iskall och överpricad pizza en timme efter lagd beställning. Ja, ni förstår ju själva. Det är bara synd att det inte är enklare att lyckas smälta in bland solbadare på en strand när man själv är klädd helt i jeans.