borealis blåser bort

Båten har vänt. Idag skiner inte solen men irritationen har blåsts bort av nariga vindar. Ibland är den bra att ha, den där borealis. 

Vi fick veta upplägget på vår utbildning idag, såhär hälften in i densamma. Men det visade sig inte vara några större förändringar utan bara bra grejor och den enda nackdelen är väl att man får svårt att välja. Jag vill läsa allt möjligt. Med minsta möjliga studielån. Går det att trolla ihop?

dagsverke

Detta är vad jag har åstadkommit idag:

en vända bröd

och ett fruktansvärt övergrepp på de bästa jeansen någonsin. Ja, ni ser ju, vad hände liksom.

Idag var inte dagen då jag borde lagat mina favoritjeans helt enkelt. Hjärnan är seg och jag är tjurig över gud vet vad så när undertråden började krångla orkade jag inte bry mig.

Garderoben kommer i alla fall bli glad, han har nästan inte fått hälsa på de här jeansen. Så bra är de. Nu kan de två lära känna varann i evighet.

trötta öron

Ikväll sjöng fåglarna. Trots att jag hade en bra ljudbok i öronen pausade jag ibland boken för lite kvitter. Tillsammans med lukten av våt asfalt blev kvällen komplett.

Eller ja, tänk om man bara kunde hålla sig till fåglar. Ibland är tvåbeningar svårare. Mina öron ramlar snart av så mycket som jag lyssnar. Vilket jag egentligen tycker om. Det är dörrmatterollen jag har lite svårare för.

Jaja, snart kommer maken hem, antagligen halvdöd efter säsongens första fotbollsträning. Åkommor som blodsmak i munnen och stukade fotleder kommer inte vara främmande samtalsämnen, det är jag ganska säker på. Duktig är han i alla fall som ger sig ut relativt sent en grådaskig måndagskväll. Kanske hörde han också fåglarna?

rödpennor och annat rött som blir blått på teve

Tjejer, ni vet en gång i månaden, när man väntar och väntar och så äntligen är den här! Jippie. I USA har de fångat känslan riktigt bra:

Det är synd att våra vita spandexbrallor slängs in i garderoben sen, tycker inte ni det med?

Idag fick vi göra den mest underliga grej i skolan. Vi fick rätta vår egen tenta. Någon som har varit med om det? Nej? Inte jag heller. Vi fick en rödpenna och så gick läraren igenom hur man skulle ha svarat för att få maxpoäng och så fick vi stryka under med pennan där vi hade svarat rätt. Sen ska han ändå sitta och rätta ordentligt, men det var ganska kul. Nu vet jag att jag klarade den. Och med pyttelite råge till på köpet.

Eftersom vi bara fick ha rödpennan framme på bänken skrev jag ner hur många poäng på varje fråga jag kunde tänkas ha fått på temuggen framför mig. Siffran till vänster är snålt räknat och siffran till höger vad jag borde få. Eller nåt. Jag får godkänt vilket som så jag är glad. Tjoho.

bra skit

Sängen väntar men jag ville bara hinna säga att min husgrupp är bäst i världen. Sådär som man tyckte att Katrina and the waves var bäst i Eurovision Song Contest -97.

Jo men tänk er, två soffor fyllda med kärleksfulla och intelligenta människor som tänker, diskuterar och stöttar. En gång i veckan. Kan det bli bättre? Nu pratar jag alltså inte om Katrina längre utan har gått tillbaka till husgruppen. Om någon blev förvirrad.

God natt.

anna-metoden

Så var tentan gjord. Om den är i hamn eller inte är dock en annan fråga. Det kändes bra under tiden som jag satt där, visst var jag osäker på en del saker och fick improvisera lite, men i stort ganska ok. Men det oförklarliga fenomenet med tentor är ju tyvärr så att när det känns som om det gick kass brukar det ha gått bra. Och tvärtom… Så än ska inte björnskinnet säljas.

Fick iväg mig själv på en springtur när jag kom hem. Efter två veckors halsont var det verkligen dags, men det var inte utan våld på mig själv eftersom man blir så eländigt seg efter en lång tids soffsittande. Jag pendlade mellan att prata med mig själv som till ett litet barn, “såja, duuuktigt, och så tar vi på oss tightsen, brrrrraaa!” och att hota med åldersdiabetes och tre dubbelhakor om inte fläsket pallrade sig ut i spåret. 

Man kan säga att jag använde mig av Anna-metoden. Min vän Anna gav mig ett bra råd när jag var nitton bast och skulle flyga över vattnet till England för att jobba i familj. Veckan innan var jag alldeles nipprig och stressad. Då sa kloka Anna: “Du klarar ju att packa väskan, eller hur? Och att sätta dig i bilen och åka till Landvetter? Och du klarar ju att checka in och gå på planet, och sen sitta där. Och du klarar ju också av att gå av planet, hämta din väska och säga hello. Sen tar du det bara därifrån!”

Jag körde samma grej idag. Bara byta om. Bara låsa dörren och gå nedför trapporna. Bara börja springa. Sen är man igång och känner inte för att vända.

När inte Anna ger goda råd försöker hon hypnotisera folk på tunnelbanan med sin stirrande blick

slösurfning bär ibland frukt, så säger herren

Slösurfade in på en blogg. Tänkte att man som vanligt skulle få ta del av skribentens vardag, soppåse, garderob, tankar, mitt barn log imorse och jag vill dela det med er, ja ni fattar. Jag hade dock mina funderingar eftersom bloggägaren var man och de ibland sticker ut från tjejernas ganska klonade bloggar. Inte nödvändigtvis på ett bättre sätt, bara annorlunda.

Men tji fick jag. Den här killen går metodiskt igenom hur han, med hjälp av Google Translate, översätter delar av Bibeln från ursprungstexterna på grekiska. Och med metodiskt menar jag varje steg. Grammatiken. Vad översättningsprogrammet har för brister. Lägger in så man ser hur originaltexten ser ut och hur han sedan har översatt. Och han slänger sig med ord som “majuskler” och “minuskler” så att jag för ett ögonblick tror att jag är tillbaka i skolbänken igen. För naturligtvis raderade jag ut alla de där orden efter språkvetenskapen på universitetet eftersom så lite får plats en längre tid i min hjärnbark. Hur man knyter skor har fått platsen istället.

Ibland blir det hemskt kul. Tänk att jag inte har läst Johannesevangeliet på det här sättet innan:


“Ordet blev onödigt

1I begynnelsen var Ordet, och Ordet var hos Gud, och Gud var ordet. 2Sistnämnda från inte i början med Gud. 3Allting genom honom var onödig, och utan en plats eller var onödig. den blivit till 4i livet var för honom, och livet var den lätta personer: 5och ljus i sitt mörker visas och Skottland var min övervann. 6Var onödig människa sänd av Gud, till honom namnet John: 7främling kom, ett vittne, vittnar om fiber ljuset, alla fiber skulle tro genom honom. 8Viktiga inte så lätt, Akilles fiber vittna om ljuset. 9Inte det sanna ljuset, ljuset är alltid folk, som kom till världen.  “

Jag tycker att det är fascinerande att Gud sänder de onödiga människorna. Och att Skottland spelar så stor roll. Jag har inte ens varit i Skottland. Nu känner jag mig tvungen att åka dit på pilgrimsresa.

Det jag ville säga var väl egentligen att det känns uppfriskande när folk använder sin blogg till något så kreativt som att ställa en gammal komplicerad skrift mot ett översättningsprogram och se vad som händer. Tummen upp och fem brödrostar!

strandkalsonger

Okej, nu har jag nog bilden klar för mig. Brandon är vettig. I förra avsnittet räddade han en tjej från att drunkna och nu tröstar han en annan med massor av glass. Härlig kille, den där Brandon.

Sen kan man ju fundera över varför han sitter på stranden i bara kalsonger. Känns skönt att han inte är fullkomlig.

Pluggandet har hamnat i stiltje så imorgon får det tunga artilleriet rycka in. Professor Lars ska hjälpa mig och Disa att förstå saker och ting. Jag tycker redan synd om honom.

flickan som gör cirklar

Det här är Annika. Hej Annika. Hon är en fin flicka. Långt in i benmärgen. Och inte en sån där fin flicka som inte gillar att trampa i vattenpölar, utan en sån där fin flicka som man blir glad av.

Tyvärr tycker den här flickan att Berlin är en bra stad att bo i. Jag förstår inte var hon har fått det ifrån? Det är ju Stockholm som gäller. Men där sitter hon, i Berlin, och mäter och ritar med sina linjaler (jag vet ärligt talat inte vad man gör på en arkitektutbildning, märks det?). Förutom igår då jag fick nöjet att träffa henne en hel lång dag. Såna dagar är bra.

När Annika ska skapa något blir det oftast runt. Cirklar, rundade hörn, kurviga former.

Ja, så var det med det.

brandon är också biologi

Idag är jag ordentligt låg, orkar inte plugga inför tentan. Även om jag verkligen borde. Spenderade några timmar i skolan idag bara för att få bekräftat hur lite jag kan om det här mecket. Sunk sunk. Jag tänkte gå dit imorgon igen för att kapas av lite till. Tjohej.

Kan inte bestämma mig för om Brandon i Bevvan är alltför präktig eller bara vettig. Det är lite där jag är i resonemanget just nu. Det finns nog inte plats för smartare tankar än så idag. Synd.

Inte skarpaste kniven i lådan direkt