fastan bruten

Ja, så är det. Jag hade bloggfasta från alla bloggar i några dagar. Den här inkluderad. Ganska nyttigt ibland. Sen hade jag påhittad bloggfasta några dagar till eftersom jag hade noll lust att skriva här. Men nu så! Och för att riktigt markera att pausen är off måste jag ju visa en av mina absoluta favoritscener från Stars Hollow. 


Förutom Lorelai är Kirk en klar favorit.

Idag blir det förhoppningsvis lite vettigt plugg och sedan fika med Rebecka och Noah. Ha en trevlig helg allihopa!

(fler och roligare inlägg kommer…)

stickor och garn i krånglig förening

First round

ch 4, sl st in first ch to make a round – work next in round, ch 3, 2 tr, 3 dc, ch 1, 1 tr, ch 1, 3 dc, 3 tr, ch 2, sl st.

Second round

ch 3, sc 1 in tr, sc 1 in tr, sc 2 in tr … before the middle tr, sc 2 in dc, ch 1, sc 2 in dc … and repeat to end, ch 2, sl st.

 

Det här är inte ett oupptäckt språk som på något konstigt sätt är blandat med engelska. Inte heller är det matteformler eller grammatiska regler.

 

Det är en stickbeskrivning.

 

Och jag som trodde att allt man behövde var ett ulligt garn, två pinnar och en gedigen tantlook. Nu måste man lära sig stickiska också.

premiär

…för semlor!

Idag slog vi på stort, Tänk vad mycket tid man har när man egentligen måste plugga. Tid till att baka frallor och semmelbullar till exempel.

Dannes semla var rosa. Han är en mes när det kommer till mandelmassa och fick istället hallon och vanilj. Jag däremot hävde på mer mandelmassa än grädde på min. Förstår inte varför det ska vara tvärtom.

Om man tittar noga så står Jesus längst bort till vänster och övervakar det hela. Och tre spinkiga afrikaner till höger. Det gäller att ha ryggen fri när man kloggar igen kärlen.

det här med februari

Det är ingen hejd på min skrivkramp. Här i bloggen, texten om Möbelmässan, listor. Ja, jag har faktiskt inte ens förmåga att skriva att-göra-listor längre. Inspirationen flög iväg i samma sekund som jag insåg att jag är född i ett land där februari mest är en fattig transportsträcka till våren. Alla andra har säkert insett det tidigare, inte jag. Jo, en lista kan jag skriva. Rubrik: februarilösning. Punkt 1: landsflykt. Fler punkter vore överflödigt. 

Helgen var bra. Fest med fina vänner, träffa familj och så fick jag som bonus klämma lite på lillan. Hon kan redan göra situps. När jag kommer nästa gång läser hon väl romaner och löser korsord.

Filippisen laddar för nya situps med gröt

En annan upptäckt. Det här med möbeldesign är lagom kul. I lagom doser. Jag kommer aldrig kunna sitta och dra paralleller mellan trenderna för tio år sedan jämfört med nu, och analysera på vilket sätt kontorsmöbler är lekfulla. För mig är en soffa antingen bekväm eller stel. Retro eller modernhypad upp till taket. Därför är jag lyckligt lottad som har en kusin som går igång på sådant där. Och som har vänner som också gör det. Det gäller att mjölka rätt ko som man brukar säga. Eller välja sina sombrerotillfällen. I helgen var ett bra tillfälle tyckte vi.

God helg önskar Görel och Lasse

blurr

Vaknade halv sex imorse med en plågsamt jobbig huvudvärk, och även om det inte är jättesmart att missa föreläsningarna i den här knepiga kursen fick det bli sängen några timmar till istället. Förhoppningsvis kan jag sova bort bacillusken tills imorgon för då börjar seminarierna. Burr.

Det här med att plugga har jag blandade känslor kring. Å ena sidan vill man bara ha ett jobb, dra in pengar, bidra, känna sig vuxen. Allt sånt där. Å andra sidan är det skönt att kunna planera sin dag i stort sett lite hur man vill beroende på vad som behövs göras. Jag kommer bli galen på den tvångströjan sen när jag jobbar, att man ska vara på samma ställe dag in och dag ut. Snark. Därför vore det skönt om frilansande kunde vara en säkrare lösning än vad det faktiskt är.

Jaja, nu känns det ganska uppenbart att jag bara försöker undvika skolböckerna och istället blurrar så… so long så länge.    

Jo, just det! Om någon vet var jag kan få tag i den här pyamaströjan från Paul Frank så hojta högt.

Och eftersom jag är ett alldeles för stort fan av Lorelai kommer naturligtvis ett klipp.