ute i svängen med barytonstämma

Söka jobb, söka jobb. Idag testar jag bemanningsbranschen. Eller bekvinning som företaget kallar det.

Gruppintervju med mig, en hög nybakade studenter som bor kvar hemma och “bara M.Å.S.T.E ha ett jobb”, och en tvåbarnsmamma som är “van o hugga i, som me ongarna därhemma”. Själv vet jag inte riktigt vad jag lyckades haspla ur mig. Man kan väl i alla fall konstatera att jag har lika mörk röst som en hobbyjultomte.

I eftermiddag faller domen.

statistikkrig

Häromdagen hittade vi en ny park. Sandlådan var stor och trevlig, och herr bebis kände sig genast som hemma. Vi träffade på en mamma som ville veta vad det lilla barnet hette.

“Elliot.”

“Det är ju såå vanligt! Hon där borta hade två, två! Elliot i sin mammagrupp.”

“Ja… Det kanske det är? Vad heter den här lilla tjejen då?”

“Han heter Helge.”

“Jaha. Oj. Hej Helge.”

“Och storasyster leker därborta. Hon heter Gunhild. Gunhild!”

Jag frågade aldrig hur många Gunhild de hade haft i mammagruppen. Som inte var mammor alltså.

Alltså, jag har verkligen inget emot ovanliga namn på barn. Men man börjar ju undra över motivet när föräldrarna statistikkrigar i sandlådan…

jag föredrar nog levande hästar

Igår fördrev jag och lillknottet en hel del tid bland flyttkartonger och plasthästar. Och så väntade vi. Åh så vi väntade. På att teknik skulle ställas in, gå sönder, lagas och ställas in igen. Under tiden roade sig knottet kungligt med sysslingen på en jättestor konstgräsfotbollsplan.

Vi statistade. Jomen så måste det heta. Statistuerade?

Fast det var ingen riktig film eller så, de skulle bara ställa in kameror och testa något som lät väldigt viktigt, men vad vet väl en enkel statist. Jag fokuserade mest på plasthästen som jag skulle hålla medan kärran lastades med flyttkartonger av min man och son. På låtsas då. Den riktiga sonen satt fast på min arm och gurglade. När jag tänker efter var han nog den som agerade bäst.

 

att helt plötsligt vara själv

Imorse efter frukosten somnade den manliga delen av familjen om så den kvinnliga satte sig illa kvickt i bilen och körde iväg. Det blev en hel del skrålande till boyband på Lugna Favoriter, det är lika bra jag erkänner det direkt innan samtliga förorter längs med 73:an ringer och skvallrar.

Förutom skrålandet betedde jag mig extremt konstigt. När jag blev fast i trafik och sedan kom loss vände jag mig mot passagerarsätet och sa “sådär gubben, nu kan vi köra vidare”. På Hemköp kom jag på mig flera gånger med att stå och vagga kundvagnen. Jag kan meddela att de inte är byggda för att vaggas, varpå jag funderade på varför barnvagnen kändes så tung och trög idag…

Helläskigt! Som om jag lämnade lite kroppsdelar hemma och sen vandrade runt hela förmiddan med fantomsmärtor. En annan möjlig förklaring kan ju vara att det faktiskt hoppade in nån liten gubbe på passagerarsätet under färden. Fast om det nu hade gjort det så hoppas jag att jag hade bett honom att hoppa ur och ta bussen istället för att småprata lugnande med honom.

från det ena till det andra

Igår var jag hos en doktor som såg ut som Hoa Hoa Dahlgren. Och undersökningen gick till ungefär som man tänker sig att Hoa Hoa skulle göra.

Idag hänger vi hos Polisen nykammade och fina för att fixa pass. Om man befinner sig i samma byggnad som ett häkte kan det nämligen vara bra att hålla sig nykammad. Ja så de inte tar fel och låser in Knottis.

image

Vafalls! Ska de låsa in mig?!

arla amningstankar

Igår kväll var det en lättnad att inte behöva vända sig om varannan minut när jag lagade mat för att sjunga ännu en vers på Sjörövarfabbefarfarsfaaar för minipersonen i babysittern. Och inatt har jag drömt om allt jag skulle göra om jag bara hade en hel dag tom på amningstid och bärande.

Men nu när coolaste killen ligger mätt och utslagen på min arm förstår jag inte alls hur jag tänkte. Han luktar ju som små jordgubbar. Doppade i smultron.

alltid lär man sig något nytt

Gammal upptäckt: När man pratar i telefon kan man vilja ha något att sitta och plocka med eller ett papper att kladda på lite förstrött.

Gårdagens upptäckt: Om man pratar i telefon när man står i mataffären kan det hända att man börjar plocka ner allehanda varor som finns i hyllan framför en. Bara för att plocka med något liksom…