vissa rutiner är fina

Förra helgen satt jag på tjejlunch hos en kompis, och vi kom att prata om den mest minnesvärda/betydelsefulla måltiden man någonsin har ätit. Någon kom ihåg en hemlagad middag som mättade en svulten mage när hon luffade runt i Europa lite halvpank. En annan tyckte att den bästa varit regelbundna middagar med en vän som betydde mycket.

Jag kände mig ganska blank i skallen. Hmm. Mat är ju gott, men en speciell måltid. Nä. Inget dök upp. Så kom jag hem och nämnde vårt samtal för maken.

Enkelt, sa han. Om du har en tallrik med ugnspannkaka och ett avsnitt Midsomer så är din kväll gjord.

Jag log av blotta tanken. Bästa sättet att tillbringa en söndagskväll på. He knows me.

 

till altaret de gick

Nämen tänk vad fint att alla fick samma idé ikväll. “Jaaa, vi ger oss ut på E4:an och infarten till Stockholm! Åh vilken bra idé, låt oss ta med grannarna också så blir vi fler bilar.”
Jaja, vi står ju inte STILL iallafall, alltid något.

Igår var vi på bröllop. Kan ha varit det hundrasjuttonde i raden men speciellt av flera anledningar. Bruden är en av mina bästa vänner. Jag hade hålla tal-premiär. Och vigseln var mer Gudsfokuserad än någon annan jag varit på. Lägg därtill att det blev som en miniåterträff med fina vänner från folkhögskoletiden. En hade jag inte träffat sen vi slutade på skolan våren 2005, men vi konstaterade rätt snabbt att vi fortfarande är unga och fräscha.

Här skulle det ju kunna ha varit en fin bild på bruden men vi sitter ju alltså fast i bilkö…

danskt joggingmode

Apropå att ha tid så chattade jag med en gammal kompis ikväll, en tjeckisk tjej som jag lärde känna när jag bodde i Weybridge som aupair för hundra år sedan. Det var helt klart värt tiden att prata gamla minnen. Hon påminde mig till exempel om den gången då jag tryckte i mig en hel Ben & Jerrys och mådde dåligt en hel helg. Eller när vår danske vän Mads joggade längs Themsen iklädd skinnjacka. Danskar alltså.

Jag får väl helt enkelt bjuda på en emo-bild. Man blir ju inte direkt solbränd av att bo i England, det får man ju konstatera.

och så var de bara två

Sonen ligger i famnen och ler. Mitt hår är nytvättat. Idyllen är total. För en timma sen låg det kräks över mig, bebis och köksgolvet.

Första dan när det bara är vi två. Lite som en bergochdalbana. Snart ska vi våga oss ut på en promenad.

Finfina presenter har vi fått förresten.

image

Elvin skickade pingviner till Elliot och choklad till mamma och pappa.

image

Karin kom förbi och myste i tisdags kväll. Med sig hade hon små tossor och intyg på att Elliot har planterat träd i Himalaya. Rätt produktivt av en tvåveckors.

image

Tusen tack för allt fint kära vänner!

sommarlov

Idag bygger vi sänggavel. Eller jag bygger mindre och vilar mer. Bebis är nämligen sjövild och som vi alla vet suger sjön energi så förmiddagsnapen blev två timmars sömn. Hoppsan.

image

Men det är lite som Elvin resonerade igår, det är ju sommarlov. För honom innebar det att långduscha och nattsudda. Senare på natten annonserades det att hans lilla kusin hade tittat ut. Grattis Blåbert!

det finns väl cowboybebisar?

Idag fick jag en mystisk avi rakt ner i brevinkastet. Hmm vad kunde detta vara, inte har jag väl beställt nåt på sistone?
I samma stund som jag såg handstilen på kuvertet (uppochner) visste jag vem det var ifrån.

image

En stor laddning lakrits och en minibok med små fina citat. Tack så mycket familjen Milton/Vallin! Jag lovar att Daniel ska få smaka…

image

Nu är Kulans lilla collegejacka klar, sånär som på tryckknappar som ska sättas dit. Eftersom jag har så mycket jeansstuvar här hemma funderade jag på att sy ett par minijeans men det röstades ner av Kulans mormor. Tydligen är det för stelt för pluttisar. Hmm, jag kanske gör ett par som bara kan hänga framme liksom..? Tänk, yttepytte cowboybysser, som de säger i Danmark, med små knälappar på..!