vissa rutiner är fina

Förra helgen satt jag på tjejlunch hos en kompis, och vi kom att prata om den mest minnesvärda/betydelsefulla måltiden man någonsin har ätit. Någon kom ihåg en hemlagad middag som mättade en svulten mage när hon luffade runt i Europa lite halvpank. En annan tyckte att den bästa varit regelbundna middagar med en vän som betydde mycket.

Jag kände mig ganska blank i skallen. Hmm. Mat är ju gott, men en speciell måltid. Nä. Inget dök upp. Så kom jag hem och nämnde vårt samtal för maken.

Enkelt, sa han. Om du har en tallrik med ugnspannkaka och ett avsnitt Midsomer så är din kväll gjord.

Jag log av blotta tanken. Bästa sättet att tillbringa en söndagskväll på. He knows me.

 

arla amningstankar

Igår kväll var det en lättnad att inte behöva vända sig om varannan minut när jag lagade mat för att sjunga ännu en vers på Sjörövarfabbefarfarsfaaar för minipersonen i babysittern. Och inatt har jag drömt om allt jag skulle göra om jag bara hade en hel dag tom på amningstid och bärande.

Men nu när coolaste killen ligger mätt och utslagen på min arm förstår jag inte alls hur jag tänkte. Han luktar ju som små jordgubbar. Doppade i smultron.

alltid lär man sig något nytt

Gammal upptäckt: När man pratar i telefon kan man vilja ha något att sitta och plocka med eller ett papper att kladda på lite förstrött.

Gårdagens upptäckt: Om man pratar i telefon när man står i mataffären kan det hända att man börjar plocka ner allehanda varor som finns i hyllan framför en. Bara för att plocka med något liksom…

 

vardag. var dag.

Sitter och skriver ihop veckans matlista medan snön öser ner utanför fönstret och knottis snusar i sin pappas säng. Sin vana trogen ligger han i grodställning med ansiktet vänt snett uppåt, ungefär som om han ammades i sömnen.

Det blir mest mat från BBC Good Food nuförtiden, himla bra sajt det där. I början innan man har lurat ut hur man ska ersätta en del ingredienser som inte finns här (cheshiresås någon??) och översatt måttenheter kan det kännas lite meckigt, men det är definitivt värt det. Har hittat många favvorecept där.

Tyvärr måste vi ge oss ut i snöyran en sväng när knottiset vaknar för på lördag är det kvinnofrukost i kyrkan och det är lite att ordna tills dess. Men sen stannar vi faktiskt inne resten av dagen så litens ögoninfektion kan ordna upp sig. På sköterskans inrådan får han inte träffa folk så länge ögonen är mojiga med gult, så det blir ingen bönegrupp ikväll för oss. Vi får väl helt enkelt hitta på nåt annat skoj, den där bebisen skulle ju till exempel kunna städa skafferiet så tar jag burkskåpet. Är du med på det Elliot?

Asså mamma, jag chillar ju liksom hellre med moster än städar skåp va…

 

som förr fast bättre nu

Här hemma är vi väldigt high tech. Jag och maken har nämligen en app där vi skriver in allt vi behöver handla. Och sen på något himla smart sätt synkas våra telefoners listor. Jag kan alltså sitta hemma och skriva listan medan han springer runt i affären och handlar det jag lägger in. Ibland måste man ju förstås vara övertydlig. Som “lösgodis saras smak”.

Så när jag i eftermiddags satt och funderade på om min man inte skulle komma hem snart, då kunde jag öppna appen och se att han hade strukit allt från listan. Vilket innebar att han i allra värsta fall stod i kassan och i bästa fall var på väg hem.

Tänk förr i tiden, när man inte kunde kolla sånt. Vad synd det var om de människorna.

bakis i bagis

Jag steker blodpudding i kokosolja. Sen tänkte jag dränka dem i lingonsylt så att det inte blir alltför nyttigt.

Ikväll drar vi igång husgruppen igen för terminen. Igår var det vilodag, idag är det socialdag. Balans.Jag bakar Reginalimpor, såna där tjockislimpor i långpanna. Jag kanske bjuder på receptet nån gång. Nu måste jag jobba undan lite innan knottis vaknar ur sin skönhetssömn.

Yo.

 

goda grannar

Jag tittar på ett danskt matlagningsprogram. Två kvinnor sitter och provsmakar en tårta och kuttrar på (nja, alltså mer bräker kanske…) om hur sockret passar med mandeln. Helt plötsligt tar den ena av dem fram en flaska hemmagjord svartvinbärslikör och häller upp i dricksglas till dem båda. Sedan bolmar de på varsin cigarr medan de sveper likören. Och äter lite mer tårta. Med liten silversked och lillfingret på vift.

Åh, Danmark.